Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Cine a preluat interimatul conducerii AIPA

4 mai. 2016,, 14:15   Economie
2220 0

Cine a preluat interimatul conducerii AIPA
Foto: aipa.gov.md

Nicolae Ciubuc a fost numit director interimar al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA). Pînă acum Ciubuc a deținut funcția de director adjunct al instituției, informează NOI.md.


Ordinul respectiv a fost semnat de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Eduard Grama.

Pînă pe 3 mai curent, interimatul la AIPA a fost deținut de Galina Petrachi, care a fost numită în această funcție după demisia lui Petru Maleru.

Nicolae Ciubuc a deținut funcția de director adjunct al AIPA din anul 2010 pînă în prezent, după ce anterior acumulase experienţă în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare timp de șase ani în domeniul juridic și cel al armonizării legislației.

Nicolae Ciubuc este absolvent al Universității de Stat din Moldova, el şi-a completat studiile la Academia de Administrare Publică de pe lîngă Guvernul Republicii Moldova, deținînd titlul de magistru în management public.

Noul director interimar a declarat că va iniția un program de redresare a Agenției axat pe obiectivele statuate în documentele de politici sectoriale și Strategia națională de dezvoltare agricolă și rurală a Republicii Moldova 2014-2020.

În particular, programul prevede reevaluarea capacităților instituționale, consolidarea echipei, promovarea și menținerea unui corp de funcționari publici profesioniști și integri; asigurarea transparenței totale în ceea ce privește lista beneficiarilor, sumele, încălcări și fraude, inclusiv prin crearea Consiliului de supraveghere în cadrul AIPA din reprezentanți ai autorităților publice, organelor de combatere a corupției, precum și ai societății civile.

Totodată, Nicolae Ciubuc intenționează să consolideze relațiile cu asociațiile de profil, organizațiile de consultanță și extensiune, precum și cu partenerii de dezvoltare, în vederea stabilirii unor parteneriate stabile bazate pe încredere, colaborare și respect; să asigurare un dialog permanent cu agricultorii, receptiv la doleanțele acestora.

De asemenea, programul prevede eliminarea factorilor discriminatori în acordarea subvențiilor inclusiv pe culori politice, avînd la bază principiul egalității și imparțialității în acordarea subvențiilor; perfecționarea sistemului de verificare și control, prin implementarea sistemului de verificare și întocmire la fața locului a actelor de inspecție; lupta împotriva corupției și birocrației excesive, inclusiv derularea și asigurarea finalizării investigațiilor/anchetelor de serviciu legate de fraudele din sistem, eliminarea actelor inutile în procesul obținerii subvențiilor; stabilirea unui mecanism eficient de conlucrare cu organele de drept/control în vederea contracarării fraudelor în procesul obținerii subvențiilor și asigurării gestionării, cît mai eficiente a mijloacelor financiare administrate prin AIPA etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?