Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Numărul adepților Uniunii Vamale este în creștere – sondaj

4 mai. 2016,, 13:41   Politică
3855 6
Numărul adepților Uniunii Vamale, în creștere - sondaj
Foto: publika.md

Dacă duminica viitoare s-ar organiza un referendum privind vectorul de dezvoltare externă al Republicii Moldova, majoritatea cetățenilor ar opta pentru aderarea la Uniunea Vamală, în detrimentul integrării europene. Concluzia se conține în ediția de primăvară a Barometrului Opiniei Publice, notează NOI.md.


Datele studiului arată că, fiind puși în fața alegerii între aderarea la UE și UV, 36 la sută ar opta pentru prima opțiune, iar 47 – pentru cea de-a doua. Alți 17 la sută dintre respondenți s-au arătat indeciși în privința vectorului extern.

Cercetarea mai arată că 58 la sută dintre respondenți consideră că securitatea țării este cel mai bine asigurată în cazul respectării statutului de neutralitate. Aderarea Republicii Moldova la NATO este considerată binevenită doar de 11 la sută dintre respondenți. Astfel, în eventualitatea unui referendum în această problemă, 61% ar vota împotriva aderării la NATO.

Sondajul a fost realizat de compania de cercetări sociologice CBS-AXA, la comanda Institutului de Politici Publice, în perioada 16-24 aprilie, pe un eșantion de 1143 de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?