Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

La Chișinău, în scrisori recomandate au fost depistate icoane rare (FOTO, VIDEO)

3 mai. 2016,, 17:00   Societate
2997 0
Foto: customs.gov.md

Un grup de răufăcători au încercat să expedieze icoane miniaturale rare în Letonia în scrisori recomandate.


Tentativa de contrabandă neobișnuită a fost contracarată de inspectorii postului vamal Chișinău 2 (Poșta), informează NOI.md.

În cadrul controlului trimiterilor poștale la export, acționînd în baza analizei de risc au supus verificării mai multe scrisori recomandate. Vameșii au constatat că adresa destinatarului nu corespunde realității. În plic a fost pregătit un loc special adaptat pentru dosirea icoanelor și expedierea frauduloasă a acestora.

Se menționează că acești contrabandiști au încălcat prevederile Legii cu privire la modul de introducere și scoatere a bunurilor de pe teritoriul Republicii Moldova de către persoane fizice, în care se stipulează că persoanele fizice nu au dreptul de a scoate de pe teritoriul Republicii Moldova valori culturale. Această autorizație este eliberată numai după expertiza care determină că obiectele de artă nu prezintă valoare culturală.

Obiectele de cult au fost confiscate. Serviciul Vamal Chișinău le-a expediat spre expertizare și determinarea valorii acestora.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?