X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Filmul unui regizor din Moldova, lider la încasări în Moscova

3 mai. 2016,, 12:45   Societate
5430 1

Filmul unui regizor din Moldova, lider la încasări în Moscova
Foto: film.ru

Filmul rusesc „Echipajul” în regia moldoveanului Nicolai Lebedev, pe perioada ultimelor două săptămîni a reușit să încaseze 13,8 milioane de dolari.


Criticii de cinema au calificat această peliculă drept „Speranța anului”, relatează NOI.md.

Un alt film cu același titlu și scenariu a fost proiectat pentru prima dată în 1979. După apariția în cinematografe a premierei din acest an, cinefilii au observat că, deși, în linii generale, scenariul este asemănător, totuși peliculele diferă. Producătorii noului film au cumpărat de la „Mosfilm” dreptul de a folosi titlul din 1979.

Filmul „Echipajul” este unul de tip catastrofă, despre un pilot care a reușit să salveze mai mulți oameni cu ajutorul unui avion, ridicînd nava în timp ce pe teritoriul unde se aflau se revărsa lavă și urma să explodeze o cantitate mare de combustibil.

Regizorul Nicolai Lebedev s-a născut în anul 1966 la Chișinău. La începutul anilor 1990, s-a mutat la Moscova, absolvind Institutul Unional de Cinematografie (VGIK). A regizat zece pelicule. De două ori a fost laureat al premiilor de stat ale Federației Ruse – pentru filmele „Steaua” și „Legenda nr. 17”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?