X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Telegraph: UE întotdeauna a fost proiectul CIA

29 apr. 2016,, 20:00   Externe
6068 18
Telegraph: Евросоюз всегда был проектом ЦРУ
Foto: tvc.ru

În amestecul SUA în problema legată de o eventuală părăsire a Uniunii Europene de către Marea Britanie nu este nimic de mirare, pentru că anume serviciile secrete americane au stat la originea propiectului de constituire a blocului europeanm scrie „The Telegraph”.


Potrivit autorului articolului, documentele desecretizate de Departamentul de Stat al SUA denotă că serviciul american de spionaj (CIA) a finanțat proiectul de creare a UE și a încercat să implice în aceasta și Marea Britanie. Astfel, în documentul din 26 iulie 1950, semnat de generalul american William Donovan, care conducea atunci serviciul de spionaj, se vorbește despre campania de promovare a Parlamentului European, scrie „The Telegraph”.

În documentele făcute publice se conține informație despre aceea că CIA împiedica fondatorii UE să caute surse alternative de finanțare pentru ca aceștea să nu poată reduce dependența de SUA.

Relațiile dintre SUA și UE nici pe departe nu pot fi numite „călduroase”, scrie autorul articolului. Însă în opinia autorului, actualmente, în perioada pericolelor externe europenii trebuie să susțină ideea păstrării blocului european.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?