Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Detalii privind percheziţiile de la sediul SPIA

29 apr. 2016,, 11:09   Societate
3792 0
Офицер ДВБ и адвокат задержаны в ходе обысков в МВД
Foto: kugetliber.ro

Detalii noi în cazul descinderilor care au avut loc ieri la sediul Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI.


Astfel, reprezentanţii SPIA au emis un comunicat în care precizează că ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție au efectuat mai multe percheziții în birourile de serviciu și automobilele personale ale unui angajat al SPIA și ale unui avocat din Chișinău. Cei doi au statut de bănuiți, într-un dosar penal inițiat pentru trafic de influență.

Operațiunea a avut loc în baza informației parvenite în adresa SPIA, precum că suspecții ar fi extorcat 8.000 de euro de la tatăl unui bărbat cercetat penal pentru săvîrșirea unei infracțiuni din domeniul telecomunicației, care la moment se află în arest.

În schimbul banilor, suspecții ar fi promis că l-ar putea elibera pe acesta, determinând-ul pe procurorul responsabil de acest dosar, să nu conteste hotărîrea instanței de judecată și să recalifice infracțiunea în una mai ușoară.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și escortați la sediul Procuratuii anticorupție, pentru a fi audiați cu privire la cazul dat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?