X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

O expoziţie personală a plasticienei Galina Cantor-Molotov a fost inaugurată la Centrul „C. Brâncuşi”

29 apr. 2016,, 10:15   Societate
2379 0
Открылась персональная выставка Галины Кантор-Молотовой
Foto: fest.md

La Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” a avut loc astăzi vernisajul expoziţiei de pictură, artă decorativă şi scenografie „Universul culorii” a artistului plastic Galina Cantor-Molotov.


Expoziţia cuprinde peste 80 de lucrări de pictură, măşti şi marionete şi goblenuri, realizate de autoare de-a lungul anilor.

Potrivit criticului de artă Tudor Braga, Galina Cantor-Molotov este unul dintre cei mai buni scenografi pe care i-a avut vreodată R. Moldova. „Acest lucru îl demonstrează şi actuala expoziţie”, a subliniat Tudor Braga.

Criticul de artă Constantin Spînu a constatat că goblenurile create de artistă se caracterizează prin particularităţi cromatice armonioase şi o repartizare ritmică, chibzuită a componentelor decorului. În acelaşi timp, chipurile păpuşilor realizate de ea sînt foarte expresive, trimiţînd la caractere, sesizate din lumea înconjurătoare, a accentuat Constantin Spînu.

Galina Cantor-Molotov s-a născut la 7 februarie 1947 în regiunea Novgorod, Rusia. În 1971 a absolvit Institutul de Teatru, Muzică şi Film din Leningrad. După absolvire a lucrat în diferite teatre de păpuşi din Chişinău - „Licurici”, „Prichindel” şi „Guguţă”, realizînd păpuşi şi măşti pentru circa 100 de spectacole. În 1974 a devenit membru al Uniunii Teatrale, iar în 1978 - al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. Din 1998 este membru al Uniunii Internaţionale a Artiştilor Plastici AIAP (UNESCO). Lucrările sale au fost expuse în Canada, Estonia, Franţa, Germania, Rusia, Turcia ș.a.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 15 mai.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?