Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Șeful diplomației germane califică drept 'contradictorie' viziunea lui Trump asupra politicii externe a SUA

28 apr. 2016,, 22:00   Externe
3419 1

МИД ФРГ выступил с критикой взгляда Трампа на внешнюю политику США
Foto: greekreporter.com

Ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier a calificat, joi, drept contradictorie viziunea candidatului republican la prezidențialele din SUA Donald Trump asupra politicii externe a Washingtonului, transmite DPA.


Într-un discurs rostit miercuri la Washington, Trump a apreciat că politica externă a administrației Obama este un 'dezastru' și a spus că, în cazul în care el va deveni președinte al SUA, va schimba această politică astfel încât ea să reflecte abordarea 'America pe primul loc'.

''Pot doar să sper că actuala campanie electorală din Statele Unite nu ignoră complet realitatea'', a spus Steinmeier, adăugând că 'America pe primul loc' nu constituie un răspuns la schimbările geopolitice și provocările pentru securitate cu care se confruntă comunitatea internațională.

Șeful diplomației de la Berlin a menționat că planul prezentat de Donald Trump privitor la diplomația SUA este 'oarecum contradictoriu' întrucât pe de o parte propune ca Statele Unite să devină mai puternice, iar pe de altă parte avansează ideea retragerii forțelor americane din teatrele de operațiuni peste hotare.

''Cele două idei par să nu se potrivească'', a afirmat Frank-Walter Steinmeier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?