Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4039

„BOMBA” a pierdut procesul de judecată împotriva Consiliului Concurenței

28 apr. 2016,, 16:41   Business
4549 1
BOMBA проиграла в суде дело против Совета по конкуренции
Foto: bomba.md

Compania „BM Technotrade”, care deține rețeaua de supermarketuri de electrocasnice „BOMBA”, a pierdut procesul de judecată împotriva Consiliului de Concurență, informează NOI.md


Potrivit unui comunicat difuzat de Consiliul Concurenței, Curtea Supremă de Justiție a confirmat irevocabil încălcarea normelor legislației din domeniul concurenței de către ,,BM Technotrade” SRL, manifestată prin refuzul de a se supune inspecției desfășurate de Consiliul Concurenței.

Astfel, ca urmare a finisării litigiului dat, întreprinderea ,,BM Technotrade” urmează să achite în bugetul de stat o amendă în mărime de circa 975,5 lei.

Reamintim că în legătură cu majorarea exagerată și concomitentă a prețurilor la electrocasnice, la data de 4 martie 2015 Consiliul Concurenței a inițiat o investigație, în cadrul căreia a fost dispusă efectuarea inspecției la întreprinderea „BM Technotrade” și alte companii retail de electrocasnice. Întreprinderea „BM Technotrade” a refuzat să se supună inspecției efectuate de Consiliul Concurenței, fapt pentru care i-a fost aplicată o amendă în valoare de 975 485,4 lei.

În ansamblu, Consiliul Concurenței a amendat atunci patru agenți economici: „Maxiteh-ST” („Maximum”), „Rolling International” („FoxMart”), „BM Tehnotrade” („Bomba”) și „AV Electronic” („Alina Electronic”). Suma totală a amenzilor a constituit 5,3 milioane de lei. Companiile respective au fost suspectate de înțelegere de cartel, iar Consiliul Concurenței a stabilit că întreprinderile au refuzat să prezinte argumente justificate în legătură cu majorarea concomitentă a prețurilor cu 30-40%.

Controalele Consiliului Concurenței au avut loc în momentul în care deprecierea monedei naționale atinsese apogeul și în unele bănci comerciale cursul atingea 30 de lei pentru 1 euro. Peste cîteva zile prețurile s-au redus un pic, însă au rămas mai mari decît pînă la deprecierea monedei naționale. Toate companiile care au fost amendate au contestat acțiunile Consiliului Concurenței în instanțele de judecată, însă fără succes.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?