Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

OSCE se declară alarmată în legătură cu recrudescența acțiunilor de nerespectare a încetării focului în Ucraina

28 apr. 2016,, 21:00   Externe
4253 4

Украина ОБСЕ обходится слишком дорого
Foto: utro.ru

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a făcut apel joi la toate părțile să respecte încetarea focului în estul Ucrainei, subliniind că în zonă s-a înregistrat cel mai mare număr de încălcări ale armistițiului din ultimele luni, relatează AFP.


''OSCE a constatat în ultimele săptămâni cel mai mare număr de încălcări ale încetării focului din ultimele luni'', a declarat șeful misiunii OSCE de monitorizare, Ertugrul Apakan, în cadrul unei reuniuni a organizației la Viena.

''Numeroase arme care se aflau în locuri de stocare și în depozite sunt din nou utilizate pe linia de contact'', a adăugat Apakan, relevând faptul că ''artileria și mortierele, interzise de acordurile de la Minsk, sunt tot mai frecvent utilizate''.

Autoritățile rebele proruse au anunțat miercuri că patru civili, inclusiv o femeie însărcinată, au fost uciși în cursul bombardării unui punct de control separatist la Olenivka, pe linia frontului din estul Ucrainei.

Într-un raport publicat miercuri, misiunea OSCE de monitorizare vorbește de 600 de explozii înregistrate recent în regiunea Donețkului, ''capitala'' rebelilor.

OSCE a denunțat, de asemenea, atacurile care au vizat personalul și materialele misiunii sale de monitorizare: ''Toate părțile trebuie să respecte încetarea focului'', convenită în acordurile de la Minsk în februarie 2015, a reamintit Martin Sajdik, reprezentantul OSCE în grupul de contact privind Ucraina.

Conflictul dintre armata ucraineană și separatiștii proruși s-a soldat cu aproape 9.200 de morți de la declanșarea sa în urmă cu doi ani. În pofida armistițiului, destul de des izbucnesc violențe în zona de război, beligeranții acuzându-se reciproc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?