X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Stela Pahomi, fratele ei și alt complice, acuzați de înșelăciune în dosarul MAIB, rămân în arest preventiv

27 apr. 2016,, 17:08   Societate
6861 3
Обвиняемые в мошенничестве по делу MAIB останутся под арестом
Foto: golos.md

Preşedintele Consiliului de administraţie al ”Moldasig” și fost membru al CA al MAIB, Stela Pahomi, fratele acesteia Alexandru Grumeza, dar și Vladimir Torodii, toți învinuiți de spălare de bani şi însuşire în proporţii deosebit de mari în dosarul „Moldova-Agroindbank”, vor petrece sărbătorile pascale în izolatorul CNA.


Asta întrucât Curtea de Apel a examinat și a refuzat cererea avocaților privind cercetarea clienţilor lor în stare de libertate.

”Recursurile au fost respinse, urmează a fost cercetați în stare de arest preventiv”, a declarat procurora care instrumentează cazul, Nadejda Busuioc.

Amintim că Stela Pahomi a fost reținută pe 22 martie curent, fiind bănuită că, în complicitate cu alte persoane, a comis infracţiunea de dobândire prin înşelăciune a acţiunilor BC „Moldova-Agroindbank” SA, precum şi infracţiunea de spălare a banilor, cauzând daune în proporţii deosebit de mari acţionarilor instituţiei.

Mai exact, având scopul de a sustrage un număr de acţiuni de la proprietarii acestora, bănuita a organizat o schemă prin care i-a deposedat pe aceştia de 17 189 de acţiuni, aducându-le acționarilor un prejudiciu de 20 de milioane lei.

Pe 25 martie, pe numele acesteia a fost eliberat un mandat de arest pentru 30 de zile. Ulterior, pe 30 martie, încă o persoană a fost reținută în acest dosar. Este vorba despre administratorul bazei de date a SA ”Registru-Corect”, Vladimir Torodii. Acesta este bănuit că, în complicitate cu reprezentanta ”Moldasig”, a comis infracţiunea de spălare de bani şi însuşire în proporţii deosebit de mari, prin intermediul SA ”Registru-Corect”. De asemenea, în aces dosar a fost încătușat și plasat în izolator Alexandru Grumeza, fratele preşedintelui Consiliului de administraţie al Moldasig, Stela Pahomi, care de asemenea este bănuit de complicitate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?