Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Petrenco despre condițiile de detenție la Penitenciarul 13

27 apr. 2016,, 09:30   Societate
2944 2

Petrenco despre condițiile de detenție la Penitenciarul 13
Foto: unimedia.info

Fostul deputat Grigore Petrenco a povestit cîteva crîmpeie despre condițiile în care sînt deținuți inculpații la Penitenciarul numărul 13 din capitală.


Potrivit politicianului, pe lîngă condițiile de detenție care nu respectă normele în vigoare, deținuților li se creează artificial obstacole care duc la izolarea lor totală. Declarațiile au fost făcute la emsiuneaPolitica de la TV7.

"Filat este izolat complet. Am încercat să-i transmit o carte. Nu a fost acceptată, chiar dacă am făcut toate demersurile legale. S-au speriat probabil că între file ar fi fost vreun mesaj", a glumit Petrenco.

Fostul deputat comunist spune că în perioada cît a fost deținut la Penitenciarul 13, a fost supus unor tratamente inumane, printre care, plimbarea într-o boxă rezervată bolnavilor de tuberculoză. "Am aflat abia peste o lună cînd unul dintre gardieni mi-a spus. Am refuzat de atunci înainte aceste plimbări și am dorit să fac o plîngere penală la Procuratură, dar mi s-a refuzat. Ulterior însă, au venit și au dezinfectat totul", a mai spus politicianul.

Petrenco spune că regulile impuse deținuților sînt în afară legii. De exemplu, întîlnirile cu avocații se fac doar în zilele de lucru de la 8.00 pînă la 17.00, iar în pauza de masă întrevederile sînt interzise. De asemenea, potrivit lui, săptămînal, deținuții au voie să vorbească maxim 20 de minute și să efectueze un singur apel. "Ești impus, fie să suni avocatul, fie să-mi sun soția, în cazul meu. Ești pus într-o situație absurdă și total ilegală", a menționat Petrenco.

Liderul Partidului Casa Noastră Moldova a comentat și dosarul Filat. "Consider cazul Filat o perdea de fum care acoperă adevărații autori ai jafului. Cei care au permis acest furt masiv sut în primul rînd cei de la BNM, Procuratura Generală și CNA. Cine controlează aceste structuri? Plahotniuc. Cred că audierile în cazul lui Filat trebuie să fie deschise și să știm exact despre ce este vorba", a declarat Petrenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?