X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

Siria a propus Rusiei să participe la explorarea geologică

26 apr. 2016,, 21:00   Externe
4124 2
Сирия предложила России принять участие в геологоразведке
Foto: kokshetau.all.biz

Siria a propus Rusiei să participe la explorarea geologică și dezvoltarea cîmpurilor petrolifere și de gaze naturale pe uscat și șelf, a anunțat premierul sirian Wael Al-Halqi.


Potrivit oficialului, Siria este foarte interesată să dezvolte în timpul apropiat relații de parteneriat cu statele prietenoase în frunte cu Rusia, informează RIA Novosti.

„Prioritatea noastră sînt proiectele economice, pe care le vom dezvolta și în care vom propune să fie realizate investiții. Ministerul Petrolului și Resurselor Naturale are proiecte strategice în domeniul energetic, în particular, în sfera explorării geologice și dezvoltării cîmpurilor petrolifere și de gaze naturale pe uscat și șelf. Se propune ca în acest domeniu să fie atrase companii din țări prietenoase în frunte cu Rusia”, a spus Wael Al-Halqi.

Premierul sirian a menționat că este vorba de investiții în proiecte privind utilizarea surplusurilor capacităților de producție a rafinăriilor din Homs și Baniyas, construcția rafinăriei „Ferkalas” împreună cu Iran și Venezuela, precum și modernizarea rafinăriei „Baniyas”.

Președintele Siriei, Bashar al-Assad, a promis la mijlocul lunii aprilie să ofere facilități maxime companiilor ruse în domeniul construcției și cel energetic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?