X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Platforma „DA”: Acuzațiile poliției la adresa noastră sînt o farsă

25 apr. 2016,, 16:25   Politică
5108 2
Платформа DA: Обвинения полиции в наш адрес – сплошной фарс
Foto: moldnews.md

Reprezentanții Platformei „DA” consideră drept neîntemeiate acuzațiile organelor de drept privind provocarea violențelor în timpul acțiunilor de protest care au avut loc în centru Chișinăului la 24 aprilie, informează NOI.md.


Membrul Platformei „DA” Valentin Dolganiuc a comunicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că reprezentanții mișcării de protest au luat act de rapoartele poliției despre tulburările care s-au produs. Potrivit activistului, aceste rapoarte i-au revoltat pe manifestanți. „În rapoarte se menționează că unul dintre așa-zișii provocatori a aruncat o piatră, rănind patru polițiști. Prima dată văd așa ceva! V-o spun cu toată sinceritatea. Amintesc că Platforma «DA» a expediat o sesizare pe adresa organelor de drept, prin care ne asumam răspunderea pentru acțiunea de protest”, a confirmat Dolganiuc.

„În același document se menționează că poliția a fost obligată să asigure dreptul cetățenilor la libera exprimare a poziției civice, însă aceasta nu s-a întîmplat. Despre ce fel de responsabilitate se poate vorbi, dacă organele de drept nu și-au onorat promisiunile?”, i-a reproșat Dolganiuc unui jurnalist care a acuzat Platforma „DA” că nu dorește să-și asume responsabilitatea pentru tulburările produse. „Este o farsă”, a adăugat liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a anunțat astăzi că pe cazul incidentelor de pe 24 aprilie din Chișinău a fost creat un grup de lucru de anchetă care se va ocupa cu identificarea tuturor persoanelor care se fac vinovate de violențele produse . Șeful MAI a mai spus că toți organizatorii acțiunii de protest, în rezultatul căreia au avut de suferit 19 persoane (inclusiv 17 reprezentanți ai organelor de drept – nota red.) vor fi interogați la poliție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?