Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Ostalep a primit copia sabiei lui Ștefan cel Mare pentru merite față de Moldova (VIDEO)

22 apr. 2016,, 15:30   Societate
7941 7
Осталеп получил меч Штефана чел Маре за заслуги перед Молдовой (ВИДЕО)
Foto: sputnik.md

Copia sabiei lui Ștefan cel Mare în acest an a fost înmînată fostului viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, directorului Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep.


Festivitatea de înmînare a premiului suprem pentru merite deosebite în păstrarea statalității moldovenești a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Arte Marțiale „Voievod 2016”, informează NOI.md.

Tradițional, organizatorii au înmînat premiul mare pentru merite deosebite în păstrarea statalității moldovenești. Copia sabiei lui Ștefan cel Mare i-a fost înmînată fostului viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene Valeriu Ostalep, care pledează activ pentru păstrarea independenței și suveranității Republicii Moldova. De menționat că sabia este o copie foarte reușită a originalului, realizată cu participarea meșterilor spanioli.

Valeriu Ostalep a mulțumit, declarînd următoarele: „Ceea ce face Federația «Voievod» pentru Moldova nu este doar un lucru excepțional, este o continuare a ceea ce realizează alți oameni care luptă pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Aș dori să fac un apel către toți sportivii și oamenii care își iubesc patria: «Dacă nu ai pentru ce lupta, viața își pierde sensul»”.

Anul trecut, un premiu similar a fost obținut de președintele fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid din cadrul Consiliului municipal Chișinău, președintele SA „DAAC-Hermes”, un entuziast în popularizarea sportului, Vasili Chirtoca.

Amintim că Festivalul „Voievod 2016” a avut loc pe 10 aprilie în sala mare a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport . La eveniment au participat peste 400 de sportivi din 12 țări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?