X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Transnistria a îndemnat FR să reia activitatea escadrilei de elicoptere în zona de securitate

22 apr. 2016,, 13:30   Societate
3292 4
Transnistria a îndemnat FR să reia activitatea escadrilei de elicoptere în zona de securitate
Foto: newsmoldova.md

Delegaţia Transnistriei în Comisia Unificată de Control s-a adresat părţii ruseşti cu rugămintea "de a relua activitatea de zbor a escadrilei de elicoptere în cadrul operaţiunii de pacificare".


Asemenea declaraţie delegaţia a făcut în ajun la şedinţa CUC, motivînd solicitarea prin cazurile dese de încălcare a spaţiului aerian al Transnistriei.

Potrivit datelor Tiraspolului, pe 17 aprilie, fără anunţarea în prealabil a Comandamentului Militar Unit şi acordul CUC între orele 9.00 şi 16.20 prin spaţiul aerian al Zonei de Securitate, inclusiv în partea aflată pe teritoriul Transnistriei, din partea Moldovei au fost înregistrate repetate zboruri ale aparatelor aeriene necunoscute, şi anume un avion "Diamond DA-42" de 16 ori şi "Rockwell 690A". S-a stabilit că acestea au decolat de la aerodromuri amplasate în Romînia, şi se presupune că au fotografiat aerian teritoriul pentru a obţine planuri fotografice şi modelul digital al reliefului.

Transnistria afirmă că "asemenea acţiuni nu au caracter unitar, sînt vădit provocatoare şi pot fi apreciate ca pericol pentru pacea şi stabilitatea din Zona de Securitate".

"Delegaţia transnistreană exprimă îngrijorare întemeiată faţă de situaţia creată. Zborurile elicopterelor permit fără arme de a preveni orice provocări aeriene de acest gen, pot asigura regimul de securitate în zona de conflict", consideră Tiraspolul.

În legătură cu "incidentul în care a fost încălcat spaţiul aerian al RMN de către avioanele romîneşti" partea transnistreană a iniţiat o şedinţă extraordinară a CUC, la care intenţionează "să examineze şi posibilitatea reluării activităţii escadrilei de elicoptere ruseşti".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?