Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Moldova pledează pentru reluarea negocierilor în formatul "5+2" fără precondiţii

19 apr. 2016,, 13:15   Politică
3141 2
Молдова выступает за возобновление переговоров в формате "5+2" без предварительных условий
Foto: trm.md

Moldova pledează pentru reluarea negocierilor privind reglementarea transnistreană în formatul "5+2" fără precondiţii, precum şi pentru dinamizarea dialogului în cadrul tuturor platformelor.


Potrivit Biroului pentru Reintegrare, despre aceasta vicepremierul Gheorghe Bălan a declarat în cadrul întrevederii cu delegaţia Germaniei, condusă de deputatul Bundestagului Fritz Felgentreu.

Conform comunicatului, în cadrul întrevederii vicepremierul a remarcat "contribuţia Germaniei la procesul de democratizare a Republicii Moldova, relaţiile durabile de prietenie între cele două state şi caracterul constructiv al parteneriatului moldo-german". Bălan a vorbit şi despre procesul de reglementare a conflictului transnistrean şi măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

"Menţionînd angajamentul Executivului de a sprijini locuitorii din regiunea transnistreană a Republicii Moldova prin extinderea spaţiilor unice în regiune, promovarea interacţiunii dintre comunităţile de afaceri, contribuţia la aprofundarea relaţiilor comerciale cu UE şi promovarea continuă a măsurilor de consolidare a încrederii, vicepremierul a punctat acţiunile concrete întreprinse de Guvern în ultima perioadă de timp", se subliniază în comunicat.

Potrivit Serviciului relaţii cu presa al MAEIE, o întrevedere cu delegaţia germană a avut şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur.

"În cadrul întrevederii, au fost abordate chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-germane, în particular, vizînd promovarea dialogului politic în contextul exercitării de către Germania a preşedinţiei OSCE. Au fost discutate, de asemenea, subiecte ce ţin de situaţia politică curentă din Republica Moldova şi politicile de reforme din ţara noastră. Cei doi oficiali au menţionat dinamica pozitivă a raporturilor dintre cele două ţări şi au reiterat interesul reciproc în intensificarea dialogului politic la diferite niveluri, inclusiv pe dimensiunea parlamentară", se menţionează în comunicat.

Andrei Galbur a subliniat "hotărîrea fermă a Guvernului de a implementa reformele prevăzute de Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, precum şi de a promova procesul de negocieri în formatul "5+2" în vederea identificării unei soluţii politice pentru conflictul transnistrean".

La rîndul său, Fritz Felgentreu a reiterat disponibilitatea Germaniei de a sprijini în continuare Republica Moldova în realizarea programului de reforme şi de reglementare a conflictului transnistrean, oferind sprijinul necesar, inclusiv în ceea ce priveşte organizarea în curînd a conferinţei anuale privind măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?