Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Dodon la Strasbourg: Vom iniția moțiunea de cenzură împotriva Guvernului pînă la finele lunii mai

18 apr. 2016,, 17:00   Politică
3796 5
Додон в Страсбурге: Вотум недоверия правительству вынесем до конца мая
Foto: youtube.com

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, i-a îndemnat pe partenerii europeni să înceteze să susțină actualele autorități ale Moldovei, care, în opinia lui, s-au discreditat total, relatează NOI.md.


Rostind la 18 aprilie un discurs de pe tribuna Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Dodon a reiterat disponibilitatea susținătorilor săi de a continua lupta pentru scoaterea Moldovei din captivitate. „Partidul Socialiștilor insistă pe organizarea alegerilor parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidențiale. De asemenea, noi intenționăm să inițiem moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Pavel Filip pînă la finele lunii mai. Autoritățile care s-au discreditat integral nu numai pe sine, dar și întreaga țară pe arena internațională, nu pot beneficia de încredere”, a menționat Dodon.

„Timp de șapte ani de guvernare a așa-numitor partide proeuropene în Republica Moldova marea majoritate a indicatorilor ce caracterizează dezvoltarea instituțiilor democratice au înregistrat un regres. În ratingul libertății politice și economice, precum și cel al libertății presei noi sîntem pe ultimele poziții”, a declarat președintele PSRM. Totodată, el a precizat că acțiunile Partidului său vor depinde de poziția partenerilor de dezvoltare. „Și dacă partenerii noștri occidentali vor continua să susțină șantajul autorităților Moldovei și să le acorde susținere pe viitor, încrederea societății față de ei va continua să scadă”, a declarat Dodon la Strasbourg.

Igor Dodon se află la Strasbourg într-o vizită de trei zile. Este preconizată o serie de întrevederi ale liderului PSRM cu emisarii europeni. Dodon a spus că unul dintre scopurile vizitei lui este intenția de a organiza o expertiză internațională a hotărîrii Curții Constituționale, care a declarat la 4 martie drept neconstituțională prevederea privind alegerea președintelui în Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?