X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Calmîc: Guvernul va sprijini implementarea proiectelor economice în regiuni

18 apr. 2016,, 11:00   Economie
2625 0
Калмык: Власти поддержат внедрение экономических проектов в регионах
Foto: oficial.md

Guvernul Republicii Moldova va sprijini, în măsura posibilităților, toate inițiativele autorităților locale pentru punerea în aplicare a proiectelor de infrastructură și economice.


O declarație în acest sens a făcut viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în timpul vizitei sale de lucru în raionul Cimișlia. În cadrul acesteia, ministrul a discutat cu consilierii raionali, primarii, agenții economici și cetățenii despre situația social-economică, măsurile întreprinse de autoritățile centrale în direcția implementării programelor de reformare şi modernizare a diferitor ramuri ale economiei naționale, implementarea unor proiecte de îmbunătățire a mediului de afaceri etc., relatează NOI.md.

Octavian Calmîc a accentuat că Guvernul Republicii Moldova întreprinde toate măsurile nu doar pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii, agenții economici sau alte instituții, dar elaborează şi implementează un pachet întreg de programe şi strategii, care au drept scop final modernizarea şi reformarea tuturor sectoarelor vieții social-economice din țară.

Ministrul Economiei a menționat că autoritățile centrale implementează cîteva proiecte de atragere a investițiilor străine directe în economia națională, în special a celor care propun proiecte investiționale ce creează locuri noi de muncă, contribuie la dezvoltarea infrastructurii etc.

În acest context, Octavian Calmîc a specificat că, pentru atingerea acestor obiective, a fost instituit moratoriul la controalele de stat, au fost eliminate 169 de ordine în Serviciul Vamal, a fost deblocat accesul la sursele creditului polonez etc. „Dar, pentru realizarea acestor şi altor proiecte şi programe, avem nevoie de stabilitate politică şi susținerea tuturor cetățenilor, agenților economici, administrațiilor locale etc. Doar împreună putem depăși situația dificilă în care ne-am pomenit şi construi o societate prosperă, care trăiește şi activează în baza unor principii democratice şi egale pentru toți ”, a spus viceprim-ministrul Calmîc.

Participanții la întrevedere au apreciat eforturile autorităților centrale privind implementarea unor programe de redresare a situației social-economice, în special în sectorul agrar, fiscal, mediul de afaceri etc, dar au înaintat şi un șir de propuneri, care, în opinia lor, ar susține agenții economici din teritoriu, le vor oferi mai multe oportunități pentru dezvoltare.

În cadrul întrevederii, locuitorii raionului Cimișlia au solicitat susținerea autorităților centrale privind alocarea fondurilor pentru finalizarea a două gazoducte locale, formarea unui parc industrial, realizarea proiectului „Casa de ambalare” etc.

Vicepremierul Octavian Calmîc a declarat că toate aceste inițiative vor fi examinate şi susținute, în măsura posibilităților, de Guvern, deoarece unul dintre obiectivele Executivului constă în dezvoltarea regiunilor, crearea unui potențial economic în toate localitățile țării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?