X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

În Moldova va avea loc forumul privind planificarea urbanistică şi dezvoltare sustenabilă a Chişinăului

16 apr. 2016,, 18:00   Capitala
3741 2
В Молдове пройдет форум "Городская планировка и устойчивое развитие Кишинева"
Foto: noi.md

"Planificare şi dezvoltare economică sustenabilă a Chişinăului. Sectoare naturale protejate şi neprotejate".


Astfel se numeşte forumul organizat luni de Ambasada Franţei în Moldova în comun cu Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor şi Primăria Chişinău.

Forumul va începe cu semnarea acordului bilateral în domeniul păstrării patrimoniului de către Ministerul Culturii din Moldova şi Ambasada Franţei, după care vor avea loc treninguri tematice.

Reprezentantul Ambasadei Franţei în Moldova, Jeremie Petit, a spus vineri, într-o conferinţă de presă, că "la forum vor participa reprezentanţi ai autorităţilor orăşeneşti, consilieri municipali, reprezentanţi ai societăţii civile. Participanţii la forum vor avea oportunitatea de a analiza şi discuta strategiile orientate spre îmbunătăţirea situaţiei din oraş".

Potrivit diplomatului, în cadrul forumului va avea loc premierea câştigătorilor Concursului naţională de arhitectură şi urbanism, care urmau să elaboreze un proiect al străzii pietonale, precum şi de amenajare a teritoriul în zona circului.

Directorul Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, Ion Ştefăniţă, a spus că cereri de participare au depus 21 participanţi. Premierea câştigătorilor aleşi de juriul moldo-francez va avea loc pe 19 aprilie.

El a îndemnat toţi doritorii să participe la forum şi speră că proiectele câştigătorilor vor fi puse în practică.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?