Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Filip a recunoscut că Guvernul este nevoit să lucreze în condiţii de criză economică şi socială

15 apr. 2016,, 16:30   Politică
3911 5
Филип: Правительству приходится работать в условиях экономического и социального кризиса
Foto: gov.md

Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, a recunoscut că "Guvernul lucrează în continuare în condiţii de criză economică şi socială".


Cu referire la Biroul relaţii cu presa al Guvernului, despre aceasta Premierul a declarat vineri, în cadrul întrevederii cu reprezentanţii administraţiei locale şi primarii din raionul Străşeni.

"Activitatea Guvernului rămâne setată şi conformă unei situaţii de criză, în primul rând economică şi socială, acţionând concomitent pe câteva direcţii: ordine în sistem, venituri mai mari la buget, dialog cu partenerii strategici ai ţării, ieftiniri, dreptate socială. Primii paşi au fost orientaţi spre stabilizarea financiară. Am optimizat rapid cheltuielile şi am realizat economii în sistem, care acum ne permit să stăm pe linia de plutire şi să putem avea un dialog bun cu organismele financiare internaţionale", a menţionat Premierul.

Şeful Guvernului a subliniat că "Guvernul lucrează activ pentru recredibilizarea în faţa partenerilor de dezvoltare".

"Astfel, finanţările externe şi interne vor veni, vor fi identificate resursele necesare pentru tot ce trebuie de făcut în localităţi. În paralel cu stabilizarea economică, am început curăţenia în sistem. Rând pe rând, eliminăm schemele care afectează atât agenţii economici cât şi consumatorii. Fie că e vorba despre Vamă, Fisc, Poliţia de Frontieră, alte instituţii cu atribuţii de control, suntem hotărâţi să facem ordine şi disciplină, să eliminăm posibilităţile de abuz sau corupţie şi sa schimbăm atitudinea funcţionarilor faţă de persoanele fizice şi juridice", a declarat dl Filip.

Premierul a subliniat că vizita este întreprinsă pentru a afla problemele cetăţenilor, nu pentru a face PR.

"Sunt aici pentru a acumula întrebările şi problemele dumneavoastră, pentru a găsi soluţii optime în depăşirea acestora. Suntem un altfel de Guvern, nu vom face PR la televizor, vom munci pentru a atinge rezultate economice şi a creşte nivelul de trai al populaţiei", a subliniat Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?