Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Lucinschi: Nimeni nu dorește să devină președinte al țării, în condiții de prigonire

15 apr. 2016,, 10:15   Politică
5589 4
Лучински: Никто не хочет стать президентом страны в условиях травли
Foto: tribuna.md

În cadrul unui interviu, ex-Președintele Republicii Moldova, Petru Lucinschi a fot întrebat dacă ar mai fi candidat pentru un mandat de Preşedinte, dacă în 2000 Parlamentul nu decidea trecerea la alegerea șefului statului în Parlament, dar și dacă în alegerile prezidenţiale din acest an nu e tentat să candideze.


„Cînd eram Președinte, mi-a adus cineva un citat al unui înaintaș al Moldovei vechi, în care se spunea: „Într-o țară, nimeni nu vrea să devină Președinte în condițiile de hărțuire, în condițiile nesincerității, trădării”. De aceea, e evident că, dacă vroiam să revin, o făceam. După plecarea din funcție, făceam un partid şi am avut propuneri vreo cinci ani de zile. Eu ziceam: sînt gata, dar noi nu putem să punem barierele acestea în dezvoltarea generațiilor, trebuie să crească oameni noi”, a precizat el.

Petru Lucinschi a menționat că poate să dea sfaturi. „Eu permanent sînt invitat la conferințe internaționale. Acolo mai puțin au nevoie de sfaturi, dar, totuşi, au. Dar s-ar putea de creat un consiliu din oameni experimentați”, a punctat ex-Președintele RM.

Referindu-se la alegerile prezidențiale din acest an, Petru Lucinschi a afirmat că acum cu atît mai mult nu este tentat să candideze. „Nu! Nici măcar în gînd! Îmi văd rolul meu în a-mi expune părerea vizavi de o întrebare sau alta. Eu știu formula și întotdeauna m-am condus de ea: „Dacă vrei să nu greșești, sfătuiește-te mai mult””, a conchis ex-Președintele RM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?