X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Europa a fost zguduită de două scandaluri politice

14 apr. 2016,, 21:00   Externe
7166 0

Европу потрясли два политических скандала
Foto: segodnya.ua

Două scandaluri politice au avut loc săptămâna curentă în Europa.


Ministrul Culturii, Mass- mediei şi Sportului al Marii Britani, John Whittingdale, în vîrstă de 56 de ani, care este divorțat, a recunoscut că a avut o relație cu o femeie care practică prostituția.

Unii răuvoitori au obținut informații privind genul de activitate al partenerei ministrului și ei au încercat să vîndă tabloidelor povestea în cauză.

Dar Whittingdale le-a luat-o înainte și a dezvăluit povestea jurnaliștilor, asigurîndu-i că nu știa nimic despre activitatea doamnei cu care s-a întîlnit mai mult de un an. Cu toate acestea, Sky News califică spusele lui drept o „mărturisire dramatică” și nu exclude demiterea ulterioară a ministrului, deoarece laburistul Chris Bryant consideră că șantajarea lui Whittingdale l-a împiedicat să adopte decizii independente în perioada gestionării Comitetului pentru cultură, mass-media și sport al Camerei Comunelor a Parlamentului. „Tabloidele în mod intenţionat au ţinut această sabie a lui Damocles deasupra capului lui”, susține Bryant.

Totodată, opoziția din Macedonia a cerut ieri în cadrul protestelor și atacului asupra oficiului partidului de guvernare demisia Guvernului, suspectat de organizarea interceptării a convorbirilor telefonice ale 20 de mii de cetățeni ai țării. Sînt acuzați, în specal, Prim-ministrul, Nikola Gruevski, și serviciile speciale ale Macedoniei. Săptămîna curentă Președintele Macedoniei, Gjorge Ivanov, a dispus clasarea tuturor cauzelor penale pe acest fapt, argumentîndu-și decizia prin faptul că aceasta ar contribui la soluționarea crizei politice, deoarece la 7 aprilie Parlamentul a fost dizolvat și țara se pregătește pentru alegeri anticipate. Însă comisarul european Johannes Hahn a declarat că acțiunile lui Ivanov pun în pericol viitorul Macedoniei în cadrul UE și NATO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?