X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Negruța: Fostul viceguvernator nici nu a intenționat să plece de la BNM

12 apr. 2016,, 10:57   Economie
2968 0

Negruța: Fostul viceguvernator nici nu a intenționat să plece de la BNM
Foto : votarea.com

Numirea fostul prim-viceguvernator al Băncii Naționale Marin Moloşag în funcția de consilier al noului guvernator Sergiu Cioclea doar confirmă unele bănuieli legate de înscenarea demisiei conducerii BNM, în septembrie 2015.


Opinia aparține fostului ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța, care afirmă că demisia anunțată de Drăguțanu și Moloșag a fost necesară pentru a convinge FMI să nu mai vină la Chișinău.

„Iată şi prima decizie, chiar în prima zi, a noului guvernator al BNM: fostul prim-viceguvernator al BNM este numit consilier al guvernatorului pe probleme strategice.

Deci, poftim şi prima confirmare: atunci, în septembrie 2015, demisia anunţată şi de prim-viceguvernatorul BNM împreună cu guvernatorul, după șapte ore de consultări, a fost necesară doar pentru a convinge FMI să nu mai vină în Chişinău. Nu era pregătită guvernarea pentru negocieri şi reforme, ba mai mult – prezenţa celor de la FMI avea să le încurce nişte lucruri, care au urmat. Nu a avut în gînd fostul viceguvernator să plece de la BNM. De aceea va fi consilier în continuare la BNM. Aşteptăm următoarele decizii, care să confirme şi alte lucruri”, a comentat Veaceslav Negruța.

Fostul ministru a mai remarcat că deși hotărîrea Parlamentului prevedea că Cioclea va prelua mandatul de guvernator pe 12 aprilie, de facto acest lucru s-a întîmplat pe 11 aprilie.

„În Parlament se hotărâse din 12 aprilie demisia şi noua investitură (pentru asta votase majoritatea), nu? … Iar în hotărârea publicată deja e 11 aprilie. Ce mai contează pentru ce ridici mâna, dacă oricum va fi cum trebuie”, a adăugat Negruța.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?