X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Alexandru Lozanciuc încă se mai bucură de invitațiile la concerte

10 apr. 2016,, 12:00   Societate
6354 0
Александр Лозанчук: Рад, что людям нравится мое творчество
Foto: facebook.com

Interpretul, compozitorul și textierul Alexandru Lozanciuc la finele anului trecut a împlinit vîrsta de 65 de ani și a celebrat și 40 de ani de activitate.


Însă, anii nu au pus stăpînire pe el, astfel acesta concertează cu mare drag și în prezent, notează NOI.md.

„În cei 40 de ani de activitate am scris mai mult de 280 de piese – text și muzică. Multe piese au devenit șlagăre, fiind interpretate atît de nume sonore de la noi din țară, cît și de interpreți mai puțini cunoscuți. Mă bucur că place lumii ceea ce fac eu”, a afirmat Alexandru Lozanciuc în cadrul unei emisiuni.

În cariera sa de muzician, a reușit să pășească și în lumea scriitorilor, devenind autorul unui roman autobiografic, în care și-a relatat drumul lung spre muzică, în cele mai mici detalii: „Mi-a venit ideea să scriu un roman autobiografic, în memoriam profesoarei mele, regretata Tamara Ciobanu. Este un roman în două volume, unde în prima parte am descris cum am ajuns elevul ei”.

Chiar dacă de mic își dorea să fie muzicant, soarta l-a dus la o Școală Profesională Tehnică, unde a obținut studii de sudor. În timp ce învăța, activa într-o casă de cultură, de unde a și ajuns în lumea mare a muzicii.

De la început a fost cîntăreț de operă, dar mereu era interesat de muzica ușoară și cea populară. „Atunci cînd ieșeam în scenă, simțeam o frică enormă. De mic copil am visat să ajung cîntăreț de muzică populară și ușoară”, povestește interpretul. Prima piesă scrisă de Alexandru Lozanciuc a fost „Bună ziua mamă, tată”, apoi a urmat „La nunta moldovenească”, acestea fiind puntea de trecere în shouwbizul moldovenesc.

La ai săi 65 de ani, în continuare primește zeci de solicitări de piese, invitații la evenimente și la fel ca la început, știe să aducă voia bună oriunde nu s-ar afla.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?