Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova va atrage investițiile bulgare

8 apr. 2016,, 16:15   Economie
3191 0
Молдова привлечет болгарские инвестиции
Foto: inpress.ua

Moldova optează pentru majorarea fluxului de investiții bulgare și extinderea cooperării între businessmenii din ambele țări, relatează NOI.md.


Acest fapt l-a declarat viceministrul Economiei al Moldovei, Vitalie Iurcu, în cadrul unei întrevederi cu viceministrul Economiei al Bulgariei, Daniela Vezieva, aflată intr-o vizită de lucru în țara noastră.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, vizita delegației bulgare în Moldova a început cu deplasarea la Zona economică liberă din Taraclia, însoțită de Ambasadorul Bulgariei la în Moldova, Piotr Vîlov, iar din partea Moldovei au fost prezenți viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, si directorul general al MIEPO, Vitalie Zaharia.

La Taraclia delegația a fost întîmpinată de președintele raionului Taraclia, Chiril Tatarlî, și businessmenii din regiune.

Reprezentanții ambelor delegații au vizitat Zona economică liberă de la Taraclia, unde recent, în urma reconstrucții a fost redeschisă o fabrica de producere a ceramicii, cu capacitatea de producere de 1,2 milioane de metri pătrați de ceramică, care a creat circa 100 locuri noi de muncă. În cadrul vizitei, directorul fabricii a spus că susține negocieri cu un investitor care și-a exprimat disponibilitatea de a investi în lansarea unei fabrici de producere a cablurilor electrice, cu crearea a 1000 locuri de muncă.

Ulterior delegația s-a deplasat la Zona Economică Liberă de la Tvardița, unde a vizitat fabricile de coniacuri, vinuri spumante și mezeluri.

Părțile au discutat oportunitățile de colaborare între businessmenii din Bulgaria și Moldova, precum și atragerea investițiilor bulgare în economia moldovenească.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?