X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Carpov: Proiectul PL deschide portița pentru noi acte de corupție

8 apr. 2016,, 14:10   Politică
2414 1

Carpov: Proiectul PL deschide portița pentru noi acte de corupție
Foto : abcnews.md

Proiectul propus de PL privind statutul municipiului Chișinău sfidează brutal cadrul legal și bunul-simț, susține deputatul PPEM Eugen Carpov, notează NOI.md.


Potrivit deputatului, deși municipiul Chișinău are nevoie de un nou mod de guvernare, inițiativa liberalilor nu vine cu soluții, dar cu un potențial de agravare a problemelor și contradicțiilor existente. În opinia sa, este evident că propunerile liberalilor îl favorizează pe actualul primar.

„De fapt, primarul general este autoritatea reprezentativă a populației municipiului și organul executiv al CMC, dar autorii reduc intenționat autoritatea Consiliului. Se încalcă un șir de prevederi ale Legii privind statutul alesului local, conform căreia, Consiliul decide darea în arendă, concesionarea ori darea în locațiune a bunurilor domeniului public. Se încalcă prevederi ale legii prin care CMC poate decide contractarea unor servicii publice. Este o inepție să oferi dreptul primarului general de a ocoli cerințele Legii privind achizițiile publice. Astfel de prevederi deschid larg portița pentru acte de corupție, trafic de influență, ilegalități și promovarea intereselor de grup și de partid", a explicat Eugen Carpov.

Deputatul a mai remarcat că legea propusă de liberali nu poate intra imediat în vigoare, întrucît mandatul aleșilor locali a început în 2015 și expiră în 2019, iar pe perioada mandatului, nicio autoritate centrală sau locală nu poate limita competențele acestora.

Precizăm că inițiativa legislativă a fracțiunii liberale a fost dezbătută astăzi pe parcursul a cîteva ore în plenul Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?