Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Donaţie importantă pentru IGP din partea Ambasadei Germaniei la Chişinău

8 apr. 2016,, 13:45   Societate
3312 0
Германия передала в дар полиции Молдовы спецавтомобиль и 20 приборов тестирования
Foto: gov.md

Astăzi, 8 aprilie 2016, ministrul Afacerilor Interne a participat la ceremonia de acordare a unei donaţii din partea Ambasadei Germaniei la Chișinău, pentru Inspectoratului General al Poliției.


La eveniment au participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale Germania la Chișinău, Ulrike Knotz, ofițerul de legătură pentru Republica Moldova și Romania, Luba Merker și seful IGP, Alexandru Pînzari.

Această donaţie constă în oferirea a 20 de teste alcoolscopice și anti-droguri model Dragger și un Centru Mobil al Siguranței Rutiere, iar valoarea totală a proiectului este de 145 000 euro și vine să susțină activitatea de prevenire a Poliției din Republica Moldova.

Echipamentul donat urmează a fi utilizat de poliția de patrulare în activitatea zilnică de prevenire și profilaxie în rândul conducătorilor auto, dar și de educare a micilor pietoni.

“Ambasada Germaniei este un partener puternic de dezvoltare al MAI în procesul de reformă, prin suportul pe care ni-l acordă de mai mulţi ani şi sprijinul oferit activităţii noastre. Această donaţie este una considerabilă pentru poliţie, având menirea de a înbunătăţi serviciile noastre pe care le oferim cetăţenilor şi care trebuie să corespundă cu standardele europene”, a menţionat ministrul Alexandru Jizdan în cadrul avenimentului.

Totodată, datorită acestui suport poliţia va promova formarea deprinderilor practice în rîndurile copiilor, prin prisma studierii pachetului de reguli ale siguranței rutiere care se impun a fi respectate în drum spre școală sau spre casă.

Prin intermediul Centrului Mobil al Siguranței Rutiere va fi posibilă învățarea interactivă a regulilor circulației rutiere, acesta fiind dotat cu toate cele necesare pentru simulările unei situații rutiere din viața reală.

Ambasada Germaniei susţine Ministerul Afacerilor Interne şi poliţia naţională în dezvoltarea şi consolidarea capacităților profesionale. În 2014 oficialii germani au donat poliției primul Centru Mobil de Prevenire, datortă căruia până în prezent au fost informați peste 45 000 de copii și adulți despre drepturile și obligațiile cetăţeanului, modalitatea de colaborare cu poliția dar şi modalitățile de prevenire și declarare a infracțiunilor, întîlnirile cu cetățenii fiind posibile în toate regiunile țării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?