Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Experţii Băncii Mondiale: Guvernul Moldovei cheltuieşte mai mult decât vecinii din regiune

8 apr. 2016,, 13:15   Economie
3042 1
ВБ: Правительство Молдовы тратит больше, чем соседи по региону
Foto: sputnik.md

Guvernul Moldovei trebuie să-şi reducă cheltuielile, ţara cheltuieşte mai mult decât alte state cu un nivel similar de venituri, consideră economistul, expertul Băncii Mondiale (BM), Ruslan Piontcovschi.


Joi, în cadrul unei conferinţe la reprezentanţa permanentă a BM în RM, a fost prezentat raportul privind principalii indici macroeconomici de dezvoltare a Moldovei. Conform prognozelor specialiştilor băncii, în perioada 2000-2014 cheltuielile organelor conducerii de stat ale Moldovei sunt cu 4,62 puncte procentuale (p.p.) mai mari decât cheltuielile medii în statele Europei şi Asiei Centrale, şi cu 6,59 p.p. mai mult decât în ţările cu un venit mediu mic.

"Pentru reducerea cheltuielile este necesar de a finaliza reformele lansate în sectorul educaţiei, şi anume de a optimiza instituţiile de învăţământ şi de a spori considerabil calitatea studiilor în acestea", a spus Piontcovschi.

Experţii BM menţionează că "cifra instituţiilor de învăţământ de ciclul II în RM sunt mai multe decât în ţările vecine din regiune, dar calitatea studiilor în acestea nu corespunde cheltuielilor atât de înalte".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?