X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4032

Ciocan, supărat foc pe cei care și-au permis atacuri la adresa CEC

8 apr. 2016,, 11:54   Politică
3831 11

Ciocan, supărat foc pe cei care și-au permis atacuri la adresa CEC
Foto: noi.md

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, respinge acuzațiile lansate de colegul său Ștefan Urîtu, precum că alegerile locale din 2015 și cele parlamentare din 2014 ar fi fost fraudate, notează NOI.md.


Funcționarul a ținut să dea o replică, în numele celor opt membri ai CEC, pe marginea acuzațiilor aduse de Ștefan Urîtu, vicepreședinte al instituției. Iurie Ciocan a menționat că aceste informații nu au niciun suport factologic.

„Am rămas stupefiați față de declarațiile făcute. Cineva și-a permis pe final de mandat să lanseze atacuri la adresa instituției. Este vorba o poziția a unei singure persoane, care nu are nicio probă materială în cazul dat”, a explicat Ciocan astăzi, în cadrul unui briefing.

Potrivit lui Iurie Ciocan, răspîndirea unor informații false în presă este o încercare a știrbi din credibilitatea procesului electoral, în preajma alegerilor prezidențiale. Președintele CEC a îndemnat toate formațiunile politice interesate, dar și misiunile internaționale să inițieze un audit în cadrul instituției, pentru a se convinge că aceasta activează legal.

„Respingem cu vehemență acuzațiile aduse CEC-ului. CEC rămîne în continuare o instituție independență, care se axează pe interesul cetățenilor. Această instituție este printre puținele din țară certificată la nivel internațional”, a conchis Ciocan.

Precizăm că ieri, în cadrul emisiunii „Interpol”, Ștefan Urîtu a declarat că alegerile locale din 2015 au fost fraudate în proporție de pînă la 20%, iar cele parlamentare în proporție de pînă la 15%. Potrivit lui, acest lucru a fost demonstrat prin listele întocmite de CEC, în care sute de mii de persoane au fost incluse de două ori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?