Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Aproximativ 700 de cărți au fost donate clinicii „Emilian Coțaga”

7 apr. 2016,, 17:45   Societate
2283 1
Около 700 книг были подарены больнице им. Эмилиана Коцаги
Foto: ropartnertv.ro

De Ziua Mondială a Sănătății, reprezentanții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” au adus în dar copiilor spitalizați la Clinica „Emilian Coțaga” a Institutului mamei și Copilului 660 de cărți.


Acestea au fost adunate în urma campaniei „Împarte o carte”, informează NOI.md.

Echipa Departamentului Comunicare și relații Publice, împreună cu membrii Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină au împărțit cîte o carte copiilor internați, iar o parte au fost donate bibliotecilor existente în cadrul fiecărei secții. La fel, aceștia au organizat și o oră de lectură, unde au citit povești și poezii pentru micii pacienți.

Campania s-a desfășurat între 15 februarie și 1 aprilie curent, perioadă în care atît membrii comunității universitare, cît și persoane din afara instituției au donat cărți de povești, basme și povestiri, de poezii, romane, enciclopedii, cărți de colorat și de dezvoltare personală.

„Împarte o carte, Împarte sănătate” a fost lansată în 2014 de Departamentul Comunicare și Relații Publice, cînd au fost adunate cărți pentru copiii internați la Spitalul Clinic Municipal „Valentin Ignatenco”. În acest an, acțiunea este realizată în colaborare cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină. Spre deosebire de prima ediție, de această dată au fost create mai multe puncte de colectare, 12 la număr.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?