Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Curtea de Apel Chișinău legalizează interzicerea postului TV ”Rossia-24” pe teritoriul Moldovei

7 apr. 2016,, 16:00   Politică
4533 3
Кишиневская апелляционная палата легализовала запрет телеканала «Россия-24» на территории Молдовы
Foto: basarabia.md

Curtea de Apel Chișinău păstrează în vigoare decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului privind sistarea emisiei postului TV ”Rossia-24” pe teritoriul Republicii Moldova.


Joi, 7 aprilie, când în Moldova a fost declarată ”Zi a libertății”, magistrații au respins ”ca nefondat” recursul fostului deputat, actualmente deținut politic, Grigore Petrenco care a cerut anularea deciziei CCA privind sistarea emisiei postului TV „Rossia 24” pe teritoriul Moldovei.

Hotărârea Curții de Apel Chișinău este cu drept de recurs în termen de două luni la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că la 27 mai 2015, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a decis suspendarea retransmiterii postului TV rusesc „Rossia 24” pe teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă nedeterminată, ceea ce reprezintă, potrivit experţilor, interzicerea de facto, a emisiei postului TV rusesc în Moldova.

CCA a acuzat postul TV de lipsă de pluralism de opinie, promovarea politicii Federaţiei Ruse şi a invocat „necesitatea protejării mediului informaţional al ţării”.

Decizia CCA a fost atacată în instanţă de preşedintele partidului „Casa noastră - Moldova”, ex-deputatul, Grigore Petrenco, care susţine că a fost o decizie politică sfidătoare şi astfel au fost încălcate drepturile fundamentale ale cetăţenilor privind accesul la informaţie. Potrivit lui Petrenco, ”CCA, de facto, a introdus cenzura”.

În decembrie 2015, judecătoria sectorului Centru a respins cererea lui Grigore Petrenco și a păstrat în vigoare decizia CCA privind suspendarea emisiei postului TV ”Rossia-24”. Politicianul a anunțat atunci că decizia judecătoriei Centru va fi contestată la Curtea de Apel, în continuare – la Curtea Supremă de Justiție, iar ulterior, la CEDO.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?