Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Aureliu Colenco îl va reprezenta pe Andrei Baștannic în instanță

7 apr. 2016,, 14:30   Societate
2290 1

Аурелиу Коленко — новый адвокат Андрея Баштанника в деле Alegerimoldova.com
Foto: livejournal.com

Fostul președinte al Curții de Apel Economice Aureliu Colenco va proteja interesele lui Andrei Baștannic, acuzat de mituirea alegătorilor prin intermediul site-lui Alegerimoldova.com.


Protrivit procuraturii, în mai 2015, Andrei Baștannic a creat site-ul Alegerimoldova.com, prin care le oferea cetățenilor posibilitatea de a-și vinde votul pentru o recompensă de cel puțin 50 de lei, care urma să fie transferată pe numărul de telefon al alegătorului în shimbul fotografiei buletinului cu ștampila „Votat". Imediat după lansarea site-lui aproximativ 100 de persoane și-au dat acordul să-și vîndă votul. Pe acest caz, procurorii au inițiat o cauză penală conform articolului 1811 (coruperea alegătorilor), care prevede o amendă de pînă la 500 unități convenționale sau închisoare de la 1 an la 5 ani.

După 9 luni, investigarea și urmărirea penală au fost finalizate, iar dosarul a fost trimis în judecată. Andrei Baștannic a refuzat serviciile avocatului oferit de stat.

„Pe măsură ce cazul a obținut un statut social semnificativ, am decis să apelez la un profesionist și anume la domnul Aureliu Colenco, pentru a obține dreptatea în judecată. Va fi elaborată o nouă strategie, bazată pe experiența vastă a dl. Colenco. Acum, nu mai există niciun dubiu, suntem gata să luptăm și să demonstrăm pe deplin nevinovăția mea,” - a declarat Andrei Baștannic.

Prima audiere va avea loc pe 18 aprilie, în judecătoria sectorului Rîșcani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?