X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Diacov: Instituțiile abilitate trebuie să dea un răspuns clar cu privire la 7 aprilie

7 apr. 2016,, 11:05   Politică
2114 2

Diacov: Instituțiile abilitate trebuie să dea un răspuns clar cu privire la 7 aprilie
Foto : noi.md

Subiectul protestelor din 7 aprilie 2009 va fi folosit încă mult timp înainte de partide pentru a obține dividende politice, afirmă președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

Din acest considerent, spune politicianul, pe marginea evenimentelor din acea perioadă trebuie să se expună în primul rînd organele de drept. „Trebuie să cerem de la toate instituțiile abilitatea ale statului să dea un răspuns clar, fiindcă nu partidele politice se pot expune: ele o să încerce încă mulți să culeagă roade, voturi” ,a explicat astăzi Diacov.

În opinia politicianului, revolta care a izbucnit în societate, în aprilie 2009, a fost un strigăt de ajutor al generației tinere, care a ieșit în stradă să-și revendice drepturile.

„A fost o voce consolidată a cetățenilor Republicii Moldova. Da, au apărut și unele elemente extremiste, noi știm din care tabără. Noi înțelegem că în dependență de poziția politică partidelor prezente în Parlament dau o apreciere acestor evenimente. Cert e că nu trebuie să uităm, este un eveniment care a creta optimism în rîndul generației tinere”, a adăugat Diacov.

Totodată, Diacov a calificat drept absurdă afirmația lui Vladimir Voronin, precum că principalul organizator al acelor evenimente a fost cetățeanul american Alex Grigorievs. „Zecile de mii de tineri care au ieșit în stradă nu aveau idee nici de Grigorievs și nici de altcineva”, a spus Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?