X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

O inițiativă a socialiștilor, avizată pozitiv de Guvern

6 apr. 2016,, 18:00   Societate
3148 0

O inițiativă a socialiștilor, avizată pozitiv de Guvern
Foto: biziday.ro

O persoană fizică sau juridică va putea deţine cel mult două licenţe de emisie în aceeaşi unitate administrativ-teritorială, în loc de cinci, cum este în prezent.


Prevederea se conține într-un proiect de modificare a Codului audiovizualului, propus de un grup de deputați socialiști, care a fost avizat pozitiv, la ședința de astăzi a Guvernului. Conducerea Ministerului Justiției a apreciat inițiativa excluderii monopolului în domeniul mass-media și asigurarea pluralismului de opinie.

Cu toate acestea, ministrul Vladimir Cebotari a atenționat asupra necesității de asigura respectarea drepturilor actualilor titulari de licențe obținute legal. Aceștia urmează să-și continue activitatea pînă la expirarea termenului de valabilitate a licențelor. În acest sens, ministrul a punctat că în proiectul de lege trebuie făcute precizările de rigoare. Totodată, potrivit lui Cebotari, proiectul are și anumite lacune ce țin de tehnica legislativă.

Precizăm că inițiativa socialiștilor a fost adoptată de Parlament încă la sfîrșitul lunii februarie, fără a avea avizul Guvernului. Documentul mai prevede că o persoană fizică sau juridică, din ţară sau străinătate, va putea fi acţionar majoritar la un singur radiodifuzor.

Demonopolizarea pieței mediatice este una dintre recomandările miniștrilor de externe ai UE, precum și ai partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?