Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Pirojkov: Unirea Moldovei cu România nu are un conținut real

5 apr. 2016,, 13:00   Politică
4126 8
Пирожков: Объединение Молдовы с Румынией не имеет реального содержания
Foto: noi.md

Unirea Moldovei cu România este „unul dintre proiecte care astăzi nu are un conținut real”, consideră fostul ambasador al Ucrainei în Moldova Serghei Pirojkov.


Comentînd manifestările unioniștilor ce s-au activizat în Moldova, el a spus că ideea unirii nu este „una nouă, și din cînd în cînd este aruncată în spațiul informațional al Ucrainei și Moldovei”.

„Acum în Moldova s-au activizat unioniștii care își doresc foarte mult ca aceasta să se unească cu România, și anume fără Transnistria. Și ei sînt dispuși să anexeze Transnistria la orice țară, de dragul unirii celor două state. Cred că este unul dintre proiecte care astăzi nu are un conținut real și este în beneficiul anumitor forțe politice”, a spus diplomatul, menționînd că acest proiect este susținut „de o parte neînsemnată a populației”.

Potrivit lui Pirojkov, România privește cu ochi buni inițiativa privind unirea și fostul președinte al acesteia Traian Băsescu „a declarat în public că RM trebuie unită cu România”.

„Totodată, această poziție nu se bucură de sprijinul Uniunii Europene. Băsescu nu a sonorizat, în special, care ar fi soarta Transnistriei, dar dacă s-ar ajunge la discuții reale, el ar susține această idee. În ceea ce privește dobîndirea de către Băsescu a cetățeniei RM, situația lui în România nu este una favorabilă, de aceea el a decis să obțină pașaportul moldovenesc”, a spus fostul ambasador al Ucrainei în RM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?