X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

MIEPO va consolida cooperarea cu OIVV în domeniul turismului vinicol

4 apr. 2016,, 14:15   Economie
3268 1

MIEPO укрепит сотрудничество с OIVV в области винного туризма
Foto: gov.md

Moldova va consolida cooperarea cu Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIVV) în domeniul turismului vinicol și businessului mic.


Discuții în acest sens au fost susținute în cadrul unei întrevederi la Paris a delegației Organizației pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exportului din Moldova (MIEPO), în frunte cu directorul ei Vitalie Zaharia, cu directorul general al OIVV, Jean-Marie Aurand, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, părțile au discutat consolidarea cooperării între MIEPO și OIVV în domeniul sporirii competitivității vinurilor moldovenești, accesului vinurilor moldovenești pe noi piețe externe, dezvoltării turismului vinicol și preluării experienței franceze în domeniul businessului mic în vinicultură, după exemplul chateau-urilor.

Directorul MIEPO, Vitalie Zaharia, a vorbit despre dezvoltarea ramurii vitivinicole a Moldovei și necesitatea aplicării noilor tehnologii și a strategiilor de marketing pentru ieșirea pe piețe de desfacere noi.

La rîndul său, Jean-Marie Aurand a specificat importanța participării active a reprezentanților Moldovei la conferințele OIVV și conectării la rețeaua de experți a Organizației, pentru susținerea procesului de modernizare a ramurii. El a calificat drept posibilă organizarea la Chișinău a unui seminar tehnic pentru profesioniștii din ramură, precum și a reuniunii Congresului Mondial al Viei și Vinului și Adunării Generale a OIVV.

De asemenea, Jean-Marie Aurand a solicitat prezentarea vinurilor moldovenești în saloanele OIVV, amintind despre succesul ediției din 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?