X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Ministrul de externe, chemat de Lavrov la Moscova

4 apr. 2016,, 12:22   Politică
3894 5
Лавров заявил о необходимости продвинуть урегулирование в Приднестровье
Foto: infoprut.ro

Autoritățile de la Kremlin sînt îngrijorate de stagnarea negocierilor în vederea soluţionării conflictului transnistrean în formatul „5+2”, spune ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, care l-a invitat pe ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, la Moscova.


„Ministrul rus de externe este îngrijorat de stagnarea negocierilor în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. În timpul discuțiilor, miniștrii de externe vor examina posibilitatea cooperării moldo-ruse pe mai multe domenii, după depășirea crizei politice din Republica Moldova și învestirea în ianuarie 2016 a noului guvern”, se arată într-un comunicat remis de diplomația rusă.

Potrivit autorităților de la Chișinău, Galbur va efectua o vizită de lucru la Moscova în perioada 4-5 aprilie, în cadrul căreia va fi semnat un Plan de consultări între ministerele afacerilor externe ale celor două ţări pentru anii 2016-2017.

De menționat că vizita lui Galbur la Moscova vine după ce viceministrul afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Grigori Karasin, a efectuat, săptămîna trecută, o vizită de lucru în Republica Moldova. Mai mult, acesta a vizitat și regiunea transnistreană.

În cadrul discuțiilor cu premirul Pavel Filip, oficialul rus a „reiterat disponibilitatea Federației Ruse pentru consolidarea dialogului bilateral şi dezvoltarea cooperării cu Republica Moldova în diverse domenii, menţionînd în context importanţa asigurării stabilităţii în ţara noastră”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?