Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

O moldoveancă de 11 ani a devenit campioană mondială la Muay Thai

2 apr. 2016,, 17:00   Sport
4346 0

O moldoveancă de 11 ani devenit campioană mondială la Muay Thai
Foto: canalblog.com

O fetiţă de 11 ani din Fălești a obţinut titlul de Campion mondial la Muay Thai, chiar în țara de unde își are originea acest gen de sport.


Acum câteva zile Stefania Tătaru a arborat drapelul Republicii Moldova la mondialele din Thailanda, după ce a învins-o pe luptătoarea din Egipt.

Părinții Stefaniei sunt extrem de mândri de fiica lor: "Nu ne-am așteptat că Stefania va lua locul întâi și medalia de aur, bravo ei, suntem bucuroși într-adevăr."

Stefania Tătaru, care de cinci ani practică acest gen de sport, este încrezătoare în propriile forţe: "Pentru mine nu a fost nimic complicat, deoarece eram foarte puternică și am fost la multe competiții și le-am câștigat pe toate."

Preselecţia pentru mondialele din Thailanda a fost extrem de riguroasă. "Au fost aleși cei mai buni, care pe parcursul ultimilor trei ani au devenit campioni și au obținut cupele Moldovei și, respectiv, cei care au participat la turnire internaționale și a ocupat locuri de frunte", a spus antrenorul Serghei Sedoi.

Stefania are în palmares mai multe premii: "Am mai mult de 11 medalii, am toate de locul întâi am doar una de locul doi. Am trei cupe le-am obținut la cupa Moldovei.”

În afara ring-ului, Stefania este un copil obișnuit.

"Este o fată în general liniștită, nu este bătăușă cu toate că fratele ei geamăn spune că o primește de la ea, dar este o fată liniștită, prietenoasă, o iubesc fetele, băieții din clasă", povesteşte diriginta Lilia Gligor.

Ultima victorie la acest gen de lupte a fost obţinută de sportivii moldoveni acum şapte ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?