Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

La Chișinău va avea loc Seara filmelor de scurt metraj

3 apr. 2016,, 15:00   Societate
2387 1

La Chișinău va avea loc Seara filmelor de scurt metraj
Foto: turistua.com

Pe 5 aprilie, la Cinematograful „Odeon” vor fi proiectate patru scurtmetraje premiate la cele mai mari festivaluri și semnate de regizorul și actorul Dorian Boguță, originar din Moldova, informează NOI.md.


Filmele reflectă interesul regizorului față de explorarea diferitor tipologii umane și situațiilor mai mult sau mai puțin cotidiene, pe care acestea reușesc să le construiască în jurul lor. Filmele au fost realizate în cadrul școlii „Actorie de film”, înființate de Dorian Boguță, Dragoș Bucur și Alexandru Papadopol în primăvara anului 2010.

Cinefilii din capitală vor avea ocazia să urmărească următoarele scurtmetraje: „Kazimir” (15 min), „Vera” (27 min), „De azi înainte” (36 min) și „Sfîrșit” (15 min).

După proiecții va avea loc o sesiune de întrebări-răspunsuri cu regizorul.

Dorian Boguță a absolvit Universitatea de Teatru și Film „Shota Rustaveli” din Georgia și și-a început cariera de actor la Teatrul Național Chișinău.

În 2009, și-a făcut debutul în regie, cu scurtmetrajul “10”, marcînd începutul unei serii de scurtmetraje de succes, printre care “De azi înainte” (2012), care a cîștigat numeroase premii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?