Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Moldova și Polonia își vor extinde cooperarea economică

1 apr. 2016,, 12:30   Economie
2481 0
Молдова и Польша расширят экономическое сотрудничество
Foto: trm.md

Republica Moldova și Polonia își vor extinde cooperarea economică, iar țara noastră este în așteptarea unor noi oameni de afaceri polonezi.


Aceste subiecte au fost discutate în cadrul întrevederii viceministrului Economiei Vitalie Iurcu cu viceministrul Dezvoltării al Republicii Polone, Radosław Domagalski, însoțit de un grup de oameni de afaceri polonezi, informează NOI.md.

Potrivit Ministerului Economiei, întrevederea s-a desfășurat în contextul celei de-a V-a ședințe a Comisiei moldo-polone pentru сooperare еconomică. Principalele subiecte de discuție au vizat dezvoltarea relațiilor de colaborare economică, promovarea investițiilor, precum și facilitarea cooperării între firmele moldovenești și cele polone.

Vitalie Iurcu a făcut o prezentare amplă a climatului investițional, oportunităților de afaceri și de investiții din Republica Moldova, menționînd reformele inițiate de Guvern pentru facilitarea activității de întreprinzător, avantajele oferite de parcurile industriale și zonele economice libere ș.a.

Totodată, Vitalie Iurcu a răspuns la întrebările antreprenorilor poloni, asigurîndu-i de suportul necesar în cadrul vizitelor de informare în ţara noastră. În contextul desfășurării lucrărilor comisiei interguvernamentale a fost organizat și un forum de afaceri moldo-polon, la care au participat zeci de agenți economici din ambele țări.

Comisia interguvernamentală moldo-polonă pentru cooperare economică și-a desfășurat lucrările la Chișinău în perioada 30-31 martie. În cadrul acestui eveniment au fost desfășurate dezbateri pe marginea perspectivelor cooperării economice în domeniul financiar-bancar, agricultură și industria alimentară, în sectorul transporturilor, în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, în domeniul vamal, protecției mediului, al energiei regenerabile și eficienței energetice, dezvoltării regionale, întreprinderilor mici și mijlocii, științei și inovării, metrologie, standardizare și acreditare, sănătății publice, culturii, turismului, migrației și protecției sociale.

Lucrările Comisiei s-au încheiat cu semnarea Protocolul celei de-a V-a ședințe a Comisiei moldo-polone pentru сooperare еconomică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?