X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Vadim Brînzaniuc a înlocuit-o pe favorita lui Chirtoacă în funcția de secretar al CMC

31 mar. 2016,, 12:45   Capitala
5031 2
Ставленницу Киртоакэ на посту секретаря мунсовета Кишинёва сменил Вадим Брынзанюк
Foto: noi.md

Șeful Direcției relații publice a Primăriei Chișinău, Vadim Brînzaniuc, a fost numit secretar interimar al Consiliului municipal Chișinău (CMC).


Decizia a fost luată la ședința de astăzi a CMC-ului de consilierii municipali nemulțumiți de faptul că secretarul interimar Alexandra Moțpan a încercat să perturbe activitatea CMC. În opinia aleșilor locali, Moțpan acționează în interesele primarului general, Dorin Chirtoacă, informează NOI.md.

Candidatura lui Vadim Brînzaniuc a fost propusă de consilierul din partea fracțiunii comuniștilor și celor fără de partid Ghenadie Botnaru. Candidatura șefului Direcției relații publice a fost susținută de 30 de consilieri din partea fracțiunilor PSRM, comuniștilor și celor fără de partid, Partidului Nostru, PPEM și consilierul independent Ion Ștefăniță.

Potrivit președintelui ședinței, consilierului municipal Maxim Lebedinschi, Vadim Brînzaniuc va îndeplini funcțiile de secretar pînă cînd secretarul în exercițiu Valeriu Didenco va reveni din concediul medical. Adresîndu-i-se lui Brînzaniuc, președintele fracțiunii PSRM, Ion Ceban, și-a exprimat speranța că acesta va activa în strictă conformitate cu legislația și în interesele chișinăuienilor.

Consilierii din partea PSRM, Partidului Nostru, comuniștilor și celor fără de partid și PPEN în repetate rînduri au atras atenția asupra faptului că Alexandra Moțpan, activînd în interesele primarului general, perturbă funcționarea CMC-ului. În particular, consilierii au invocat că Moțpan rupe în bucăți proiectele de hotărîre pe care le primește pentru semnare, motivînd că la întocmirea documentelor sînt comise încălcări formale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?