Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Parlamentul a adoptat Declarația antiunionistă

31 mar. 2016,, 11:02   Politică
5710 7
Parlamentul a adoptat Declarația antiunionistă
Фото: tv7.md

Deputații au adoptat la ședința de astăzi a Parlamentului Declarația privind inviolabilitatea suveranității Republicii Moldova.


Documentul a fost propus de deputați comuniști încă la ședința de săptămîna trecută, în contextul marșului antistatal desfășurat duminica trecută. Atunci însă adoptarea Declarației a fost amînată, din lipsă de cvorum. Pentru aprobarea declarației s-au pronunțat 62 de deputați ai PCRM, PSRM, PD și ai grupul social-democrat, relatează NOI.md.

Potrivit autorilor Declarației, în ultima perioadă au loc tot mai des acțiuni ce contravin principiilor prevăzute în Constituție, care se referă la contestarea statalității moldovenești și a poporului moldovenesc sau apeluri la desființarea suveranității și independenței țării prin alipirea la un alt stat. Aceste acțiuni, în opinia semnatarilor Declarației, trebuie condamnate public.

Astfel, prin această declarație, Parlamentul și-a confirmat devotamentul față de principiul consfințit în articolul 1 din Constituție, care stabilește că Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

Totodată, documentul prevede recunoașterea statutului de neutralitate permanentă, care, în opinia autorilor, constituie o garanție a menținerii stabilității pe teritoriul acestui stat. Declarația mai conține și un apel la adresa autorităților publice, elitei intelectuale, partidelor și mișcărilor politice, asociațiilor obștești, privind consolidarea eforturilor în vederea apărării suveranității Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?