Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

33 de partide politice au restanțe la CEC

28 mar. 2016,, 15:18   Politică
1911 3

33 de partide politice au restanțe la CEC
Foto : actualitati.md

Partidele politice din Moldova mai au la dispoziție patru zile pentru a prezenta la CEC rapoartele financiare pentru anul 2015.


Termenul limită de completare și prezentare a datelor privind gestiunea financiară a partidului este 31 martie curent, notează NOI.md. Pînă astăzi, doar 10 din cele 43 de partide politice înregistrate au prezentat rapoartele financiare. Este vorba de PCRM, PL, Partidul “Casa Noastră Moldova, „Mişcarea Antimafie”, Partidul Naţional Liberal, Partidul Popular Socialist din Moldova, Partidul Popular Democrat din Moldova, ”Forța Poporului”, Partidul ,,Democraţia Acasă” și Partidul Popular European.

După ce vor fi prezentate la CEC, toate rapoartele vor fi făcute publice pe pagina web a instituției. Conform legii, semestrial, pînă la data de 15 a ultimei luni a perioadei de raportare, și anual, pînă la data de 31 martie, partidele sînt obligate să prezinte la CEC rapoarte privind gestiunea financiară. Formațiunile care beneficiază de alocaţii de la bugetul de stat vor prezenta rapoartele respective şi la Curtea de Conturi.

În rapoarte urmează a fi indicate veniturile acumulate şi cheltuielile efectuate, inclusiv identitatea donatorilor şi sumele donate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?