Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Iurcu a prezentat în Bulgaria oportunitățile investiționale din Moldova

28 mar. 2016,, 15:45   Business
3775 0
Юрку представил инвестиционные возможности Молдовы в Болгарии
Foto: capitala.ro

Viceministrul Economiei Vitalie Iurcu a prezentat oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova la Forumul de afaceri moldo-bulgar, care a avut loc la Sofia, informează NOI.md.


Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, la forum au participat peste 40 de reprezentanți ai mediului de afaceri din Republica Moldova și Republica Bulgaria din domenii precum comerț, industrie, inginerie, agricultură, cosmetică ș.a.

În cuvîntul său de salut, Vitalie Iurcu a încurajat antreprenorii bulgari să-și disloce afacerile în țara noastră, menționînd oportunitățile de susținere a businessului inițiate de Guvern. Totodată, părțile au semnat un Memorandum de colaborare între Agenția de Promovare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Bulgaria și Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijloci (ODIMM).

De asemenea, părţile au salutat inițiativa semnării unui Memorandum de cooperare între Agenția Bulgară de Investiții (BAI) și Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului (MIEPO), al cărei text a fost coordonat în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-bulgare pentru cooperare economică și urmează a fi semnat după ratificarea de către partea bulgară.

În cadrul vizitei de lucru în Bulgaria, Vitalie Iurcu a avut și un set de întîlniri bilaterale cu ministrul bulgar al Agriculturii și Industriei Alimentare, Desislava Taneva, viceministrul Turismului Alexander Manolev, directorul executiv al Agenției de Investiții din Bulgaria, Stamenov Ianev, fiind la fel invitat într-o vizită de informare în zona industrială "Bojuriște".

Evenimentul a fost organizat de Agenția de Promovare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Bulgaria în colaborare cu Ministerul Economiei și Camera de Comerț și Industrie, în contextul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-bulgare pentru cooperare comercial-economică, care s-a desfășurat la Sofia, Bulgaria, în perioada 24-25 martie curent, cu semnarea Protocolului celei de-a VIII-a Comisii interguvernamentale moldo-bulgare pentru cooperare comercial-economică. Documentul a fost semnat de către Vitalie Iurcu și omologul său bulgar, Daniela Vezieva.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?