Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Candu și Lupu regretă declarațiile ofensatoare la adresa Maiei Sandu

28 mar. 2016,, 13:08   Politică
6315 5

Candu și Lupu regretă declarațiile ofensatoare la adresa Maiei Sandu
Foto: noi.md

Spicherul Parlamentului, Andrian Candu, și liderul PD, Marian Lupu, au adus scuze publice Maiei Sandu, pentru declarațiile sexiste ale unei membre a PD.


Conducerea PD a reacționat după ce secretarul Organizației de Femei a partidului, Zika Ivanschi, a făcut un comentariu ofensator la adresa Maiei Sandu, declarînd că nu și-ar da niciodată votul pentru „o femeie sterilă” la conducerea statului.

„Regretăm modul de exprimare pe care l-a avut colega noastră Zika Ivanschi la adresa doamnei Maia Sandu. Această declarație nu reprezintă viziunea membrilor PDM și nu este poziția partidului. PDM este o formațiune politică ce se bazează pe principii de toleranță, respect, egalitate și dreptate. Cazul respectiv va fi discutat de conducerea partidului și va fi luată o decizie în privința doamnei Zika Ivanschi”, a punctat Candu.

Și liderul PD, Marian Lupu, a ținut să precizeze că acest incident nu va fi trecut cu vederea de formațiune. El nu exclude că Zika Ivanschi ar putea fi exclusă din partid.

„Îmi cer scuze pentru asemenea comportament al colegilor de partid. Vor fi aplicate sancțiuni disciplinare dure, iar repetarea unor asemenea forme de exprimare și de comportament, care depășesc normele interne de partid și cele de bun-simț, pot avea drept consecință și excluderea persoanelor din rîndurile PD”, a declarat Marian Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?