Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Moldova și Turcia vor reactualiza Acordul privind protejarea reciprocă a investițiilor

23 mar. 2016,, 18:50   Economie
2475 3

Moldova și Turcia vor semna un acord privind protecția investițiilor
Foto: ipn.md

Acordul dintre Guvernul Turciei și cel al Republicii Moldovei privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor va fi reînnoit, informează NOI.md.


Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului. Documentul este menit să întărească relațiile de prietenie dintre cele două state, să extindă cooperarea economică și să creeze condiții favorabile pentru atragerea investițiilor unui stat pe teritoriul celuilalt stat. Tratatul va rămîne în vigoare pentru o perioadă de 10 ani, iar acțiunea lui se va prelungi automat pentru încă cinci ani, dacă niciuna dintre părți nu va denunța documentul.

Precizăm că guvernele Turciei și Republicii Moldova au semnat un un acord privind protecția reciprocă a investițiilor la Ankara în 1994. Autoritățile au decis însă că, în urma semnării în 2014 a Acordului de liber schimb între cele două republici, a fost necesară reactualizarea documentului, astfel încît acesta să răspundă cerințelor actuale. Acordul urmează a fi transmis spre ratificare Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?