Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Voronin: UE trebuie să împiedice politica unionistă în Moldova

23 mar. 2016,, 11:05   Politică
3474 7
Воронин: Евросоюз должен воспрепятствовать унионистской политике в Молдове
Foto: noi.md

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, s-a întîlnit pe 22 martie cu șeful delegației Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola.


Liderul comuniștilor moldoveni a exprimat condoleanțe în legătură cu atacurile teroriste din Bruxelles și a discutat situația politică din țară.
Unul dintre subiectele principale s-a referit la acțiunile autorităților, îndreptate spre subminarea statalității moldovenești, informează NOI.md.

În cadrul discuției, Vladimir Voronin și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu politica de românizare declanșată în Moldova. Potrivit liderului PCRM, conducerea UE a comis o greșeală impardonabilă atunci cînd în anul 2007 a admis România fără a-i înainta cereri dure privind demarcarea hotarelor. „Este revoltător că instituțiile de stat ale Moldovei nu au o poziție categorică privind independența, integritatea teritorială și neutralitatea țării. Dimpotrivă, autoritățile privesc indiferent la pregătirile forțelor unioniste pentru evenimentele din 27 martie”, a declarat Voronin citat de Serviciul de presă al PCRM.

În opinia liderului comuniștilor moldoveni, este inadmisibil faptul că autoritățile trec cu vederea problema legată de apariția mai multor declarații și publicări provocatoare la acest subiect, publicarea așa-numitor foi de parcurs pentru unirea cu România. Vladimir Voronin consideră că unii miniștri și alte persoane cu funcții de răspundere, inclusiv magistrații Curții Constituționale, trebuie să demisioneze, deoarece contribuie la subminarea statalității moldovenești.

Adresîndu-se lui Tapiola, Voronin i-a îndemnat pe colegii europeni să întreprindă măsuri mai dure ca răspuns la acțiunile anticonstituționale și ilegale ale autorităților moldovene.

Precizăm că duminică, 27 martie, în centrul Chișinăului se va desfășura marșul unioniștilor „Dăm start unirii”, dedicat împlinirii a 98 de ani de la intrarea Basarabiei în componența României.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?