Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

În Turkmenistan va fi inaugurată Casa de Comerț a Găgăuziei

23 mar. 2016,, 11:30   Economie
2148 1
Торговый дом Гагаузии будет открыт в Туркменистане
Foto: gagauzinfo.md

Inaugurarea Casei de Comerț a Găgăuziei în Turkmenistan este preconizată pentru anul curent, notează NOI.md.


Asupra acestui fapt s-a convenit în cadrul întrevederii în componență extinsă a președintelui Uniunii Industriașilor și Întreprinzătorilor din Turkmenistan și bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah.

Potrivit comunicatului Serviciului de presă al bașcanului, de rînd cu conducerea Găgăuziei, la întrevedere au fost prezenți și o serie de agenți economici din autonomie, care i-au familiarizat pe colegii turkmeni cu serviciile și mărfurile produse în regiune. În particular, a fost prezentată informație despre ramurile vinicolă, textilă și farmaceutică din autonomie.

Irina Vlah a menționat că mărfurile fabricate în Găgăuzia se disting prin calitate înaltă, iar businessul găgăuz este interesat în raporturi susținute cu comunitatea de afaceri din Turkmenistan.

La rîndul său, Aleksandr Dadaev, președintele Uniunii Industriașilor și Întreprinzătorilor din Turkmenistan, a declarat că vede în oamenii de afaceri găgăuzi parteneri de încredere și a menționat că această cooperare va fi avantajoasă pentru ambele părți.

El a dat asigurări părții găgăuze că în Turkmenistan va fi inaugurată neapărat Casa de Comerț a Găgăuziei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?