X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ministrul de externe anunţă despre intenţia de a reabilita relaţiile cu Rusia

22 mar. 2016,, 13:00   Politică
4738 7
Галбур заявил о стремлении восстановить отношения с Россией
Foto: tribuna.md

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a anunţat că "Guvernul Moldovei îşi propune reabilitarea bunelor relaţii cu Federaţia Rusă". Declarația în acest sens a fost făcută luni seara la postul de televiziune "Realitatea TV".


Ministrul a spus că pe 2 aprilie va pleca la Moscova, însă pînă atunci, săptămîna viitoare, la Chişinău va sosi secretarul de stat şi viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Grigori Karasin.

„Este necesar un dialog continuu cu Federaţia Rusă. Cu o singură discuţie nu se restabilesc nişte relaţii care trebuie să fie de durată. Este nevoie de dialog, care trebuie să continue. Se va face o inventariere a întregului dosar de relaţii bilaterale moldo-ruse", a spus Galbur.

El a subliniat că dialogul cu Moscova urmează a fi realizat nu doar pe linie diplomatică, dar pe mai multe segmente.

"Trebuie să se implice instituţiile din toate domeniile pentru a stabili relaţii de colaborare cu Rusia: Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ministerul Culturii, Ministerul Economiei, încît să avem un dialog complex de pe toate poziţiile", a spus Galbur.

Totodată, ministrul a precizat că "dialogul cu Moscova nu înseamnă că Guvernul de la Chişinău renunţă la parcursul european".

"Noi tindem să dezvoltăm relaţii multilaterale, aici nu există nici un fel de contradicţii. Acelaşi lucru îl explicăm şi colegilor de la Moscova şi de la Bruxelles, cooperarea este orientată spre dezvoltarea relaţiilor, dar nu împotriva cuiva", a spus Galbur.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?